Ēdiet burkānus un jūsu sirsniņa būs vesela!

Izrādās, ka, ēdot burkānus, ir iespējams izvairīties no dažādām sirds slimībām.

Vairāki pētījumi norāda uz to, ka, uzņemot daudz beta karotīnu, ir iespējams samazināt risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām pat par 45%.

Tieši burkāni ir viens no bagātīgākajiem šīs nozīmīgās vielas avotiem, turklāt pētījumi pierāda arī to, ka beta karotīns medikamentu formā diemžēl sirds slimības novērst nespēj.

Lieliski ir lietot uzturā burkānus svaigā veidā, vai izspiest no tiem sulu. Pats interesantākais ir arī tas, ka termiski apstrādāti burkāni satur daudz vairāk uzturvielu nekā svaigi burkāni, jo gatavošanas procesā tiek nojauktas izturīgās šūnu sieniņas, kas aptver beta karotīnu.

Lai beta karotīns pēc iespējas veiksmīgāk uzsūktos organismā, ķermenim ir nepieciešams neliels daudzums tauku, kas palīdzēs to sašķīdināt, jo beta karotīns ūdenī nešķīst. Tādēļ pagatavotajiem burkāniem klāt pievienojiet mazliet sviesta vai margarīna, lai palīdzētu savam organismam pilnībā izmantot šo noderīgo barības vielu.

Diemžēl burkānos esošās barības vielas un citas veselīgās vielas nav iespējams iegūt no uztura bagātinātājiem. Ir pat veikti pētījumi, kas liecina, ka uztura bagātinātājos esošais beta karotīns patiesībā var būt pat kaitīgs cilvēka veselībai, jo īpaši smēķētājiem. Tādēļ vislabāk ēst tos svaigus, turklāt pat lielos daudzumos burkāni nespēj radīt kaitējumu veselībai.

Ēdiet burkānus un esiet veseli!

Leave a Comment