Dūša liela, bet spēka nav! Iedarbīgākie tautas līdzekļi pret izsīkumu

Fizisko spēku izsīkuma, nervu sistēmas novājināšanās, pazemināta organisma tonusa gadījumā, kā arī atveseļojoties pēc smagas slimības, nav labāka līdzekļa par rožaino rodiolu jeb, kā vēl to dēvē, – zeltsakni.

100 g sakņu aplej ar puslitru degvīna, 2 nedēļas nostādina, tad izkāš.
Lieto pa 15–20 pilieniem 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas (pēdējoreiz – ne vēlāk kā 4–6 stundas pirms gulētiešanas). Kurss – 3–4 nedēļas. Pēc 10 dienu pārtraukuma kursu atkārto.

Uzmanību! Hipertoniķiem un stipri nervoziem cilvēkiem ārstēties ar rožaino rodiolu nav ieteicams!

Nātru izvilkums
* Ņem 200 g maijā plūktu nātru, aplej ar puslitru degvīna vai 50–60 º spirtu un pudeles kakliņu apsien ar marli vai auduma gabaliņu. Pirmās 24 stundas pudeli tur uz palodzes, bet nākamās 8 diennaktis – tumšā vietā. Pēc tam izkāš un biezumus izspiež. Lieto pa tējkarotei tukšā dūšā 30 minūtes pirms ēšanas un vēl vienu tējkaroti pirms gulētiešanas. Jāizlieto visa deva. Izvilkums dod mundrumu, cilvēks kļūst veselīgāks, uzlabojas sirdsdarbība un asins sastāvs, vieglāk ir kustēties, mazinās skleroze.

Kviešu un rudzu klijas
* Vienu ēdamkaroti (ar kaudzi) kliju aplej ar 2 glāzēm ūdens. Maisot vāra 30–40 minūtes. Pievieno ēdamkaroti medus un vāra vēl mirklīti. Lieto pa 50 g 3–4 reizes dienā gan siltu, gan aukstu. Virums ir barojošs smagiem slimniekiem, veciem cilvēkiem un novājinātiem bērniem. Tas teicami atjauno spēkus, dod enerģiju. Medu var pievienot vairāk vai mazāk – pēc garšas.

Auzas apvalkos
* Vienu glāzi neattīrītu auzu pārlasa un vairākas reizes noskalo aukstā ūdenī. Tad aplej ar 5 glāzēm auksta ūdens, vāra uz lēnas uguns, līdz puse šķidruma novārās, un izkāš. Izkāstajam novārījumam pielej pienu līdz sākotnējam tilpumam. Uzvāra, pievieno 4 tējkarotes medus un vēlreiz uzvāra. Lieto spēku atjaunošanai, kad iestājies vecuma vājums, dod smagiem slimniekiem un tiem, kas pārcietuši operāciju. Lieto arī nieru slimību ārstēšanai.

Leave a Comment