Divu dienu plūmju diēta un citas vērtīgas šo augļu īpašības

Veikalu un tirgu plauktos izvietotajā svešzemju augļu raibajā kompānijā pārliecinoši savas pozīcijas saglabājusi pieticīgā plūme. Plūmes joprojām ir ļaužu iecienīti un pieprasīti augļi.

Plūmes lieliski noder diētai, turklāt ar to starpniecību diezgan īsā laikā var atbrīvoties no vairākiem liekajiem kilogramiem.

Tā saviem klientiem iesaka spāņu dietologi. Brokastīs, pusdienās un vakariņās – tikai negāzēts minerālūdens (vai zāļu tēja – 1,5 litri) un plūmes ne mazāk par kilogramu.

Vai arī cits variants: jāizvēlas jebkura individuāli piemērota diēta (1200–1500 kcal diennaktī) un tās ēdienkartē launags jāpapildina ar 200 g svaigu plūmju. Šāds uztura režīms jāievēro 10–15 dienas, un tad bez riska veselībai pāris lieko kilogramu pazudīs, kā nebijuši, piedevām uzlabosies pašsajūta. Arī plūmju sula palīdz paātrināt notievēšanas procesu – to ieteicams dzert pa glāzei 2 reizes dienā pirms ēšanas.

Neraugoties uz to, ka plūmēm ir zema enerģētiskā vērtība (43 kcal 100 g produkta), tajās ir diezgan daudz cukura. Tāpēc cilvēkiem, kas sirgst ar diabētu, plūmes jālieto piesardzīgi.

Brīvo radikāļu ienaidniece

Cilvēce jau sen audzē plūmes – tik ļoti sen, ka pat aizmirsies, no kurienes tās cēlušās. Pastāv viedoklis, ka to dzimtene ir Āzija. Pirmās rakstiskās liecības par plūmi kā dārza kultūru datētas ar VI gadsimtu pirms Kristus, taču tolaik par ārstniecisku līdzekli tika uzskatīti tikai plūmes sveķi. Mūsdienu zinātne atzinusi, ka atveseļojošas īpašības piemīt arī augļiem. Ja, ņemot katru vitamīnu atsevišķi, plūme nekādus rekordus neuzrāda, tad to bagātības un sabalansētās vitamīnu kompleksa daudzveidības ziņā plūme droši var sacensties ar citiem augļiem. Kāda bagātība tad slēpjas zem tumšzilā augļa pabiezās miziņas?

Pētot tās vai citas ogas iedarbību uz cilvēka organismu, britu dietologi secinājuši, ka plūmes normalizē vielmaiņu, uzlabo atmiņu, ir pirmklasīgs enerģijas avots, nostiprina imūnsistēmu. Citiem vārdiem sakot – tās uztur un atjauno visu dzīvības spēku bioloģisko līdzsvaru, kuru sajūtot, cilvēks parasti saka: “Jūtos lieliski, esmu labā formā!”

Vēl vairāk – plūmes ir līderes brīvo radikāļu iznīcināšanā. Otrajā vietā (ar lielu starpību) ir rozīnes, tad seko mellenes, upenes, apelsīni, bietes un āboli. Plūmes lieliski neitralizē šīs bīstamās un ļoti agresīvās daļiņas, kas ir daudzu slimību un pāragras novecošanas vaininieces.

Gribat notievēt, nekaitējot veselībai? Tad pamēģiniet divu dienu plūmju diētu!

Leave a Comment