Diēta ģimenes pieaugumam. Kas jāēd, ja gribi meitu, kas – ja dēlu?


Jau senie ticējumi vēsta, ka, ēdot noteiktus produktus, var ietekmēt nākamā bērna dzimumu.

Tagad zinātnieki veikuši pētījumu ar pelēm, kas tiešām liek domāt, ka diēta, kuru nākamā dzemdētāja ievēroja pirms apaugļošanas, spēj ietekmēt pēcnācēja dzimumu.

 

Pētījums ļāva secināt, ka peles, kurām tika doti preparāti, kas pazemina cukura līmeni asinīs, pasaulē laida vairāk sieviešu, nevis vīriešu dzimtes pēcnācēju.

Saskaņā ar vispārpieņemto viedokli, noteicošā loma bērna dzimuma noteikšanā ir tēva spermai. Taču laika gaitā atklājās arvien jaunas un jaunas liecības tam, ka arī mātei šajā ziņā ir “sava teikšana”. Piemēram, savulaik publicētajos darbos minēts, ka vientuļajām mātēm lielākoties dzimst meitenes.

Zinātnieki nolēma noskaidrot, kā diēta ietekmē dzimuma skaitlisko attiecību. Šāda mērķa vadīti, viņi pārošanās laikā peļu mātītēm mainīja cukura līmeni asinīs un noskaidroja, ka tā pazemināšanās palielina sieviešu dzimtes pēcnācēju skaitu metienā. Taču pagaidām nav zināms, kāpēc tā notiek. Toties eksperiments, kurā piedalījās peles diabētiķes, metienā vairāk bija vairāk vīriešu dzimtes pārstāvju, nekā tika gaidīts.

Biologi domā – kad māte izjūt stresu vai viņai ir problēmas ar veselību, pasaulē biežāk parādās sieviešu dzimtes pēcnācēji, jo tādējādi rodas tālākās evolūcijas priekšrocības: vārgs, no slimas mātes piedzimis tēviņš diez vai spēs atrast sev pāri, toties mātīte, lai cik vāja būtu, spēj radīt pēcnācējus.

Ja ticam folklorā minētajām tradīcijām, ja ģimene vēlas dēlu, mātei vairāk jāēd liellopa gaļa un sāļi ēdieni, bet, ja meitu: zivis, dārzeņi, šokolāde un konfektes.

Zinātniekiem arī šis fakts šķiet ļoti interesants, jo, kā zināms, gaļa paaugstina cukura līmeni asinīs uz diezgan ilgu laiku, bet saldumi šo rādītāju palielina ļoti strauji, taču uz neilgu laiku, pēc kura seko krasa glikozes līmeņa samazināšanās.

Avots: AdMe.ru

Leave a Comment