Desmit vienkārši veidi, kā plāniem matiem piešķirt kuplumu!

  1. Variējiet ar matu garumu

1

Daudzi stilisti ir vienisprāt, ka plānu matu īpašniecēm ieteicamais matu garums ir līdz atslēgas kaulam, jo īsi matu griezumi vienmēr izskatās apjomīgāk un tos ir daudz vieglāk ieveidot.

  1. Izveidojiet daudzslāņainu matu griezumu

2

Ja vēlaties savus matus padarīt vizuāli apjomīgākus, lielisks veids, kā to panākt – matu griezums vairākos slāņos. Šādu frizūru ir ļoti viegli ieveidot un, pats galvenais, tā piestāv jebkādām sejas aprisēm.

  1. Pievienojiet mazliet krāsas

3

Lielāku apjomu iespējams iegūt ne tikai ar šķēru palīdzību, bet arī ar krāsām. Varat palūgt savam frizierim “ietonēt” Jūsu matus, izmantojot vairākas vienāda toņa krāsas, vizuāli panākot daudz apjomīgāku izskatu.

  1. Mazgājiet matus pareizi

4

Pat matu mazgāšana var ievērojami uzlabot matu apjomu. Lūk, kā to darīt:

  • Saziepējiet tikai matu saknes, bet radušās ziepes vienmērīgi izsmērējiet visu matu garumā. Matu gali vienmēr būs daudz sausāki un plānāki, tādēļ tos vispār nav ieteicams mazgāt.
  • Kondicionieri lietojiet tikai matu graumā, jo, iemasēti galvas ādā, tie padara matus daudz smagākus un pieplakušākus galvas ādai.
  • Regulāri tīriet galvas ādu. Tas veicinās asinsrtiti un atbrīvos no atmirušajām šūnām.
  • Centieties galvu nemazgāt katru dienu. Ja mati tiek mazgāti katru dienu, tie zaudē savu dabīgo aizsargslāni un samazina matu apjomu. Labāk izmantojiet sauso šampūnu.
  1. Piepaceliet matu skanes

5

Mūsdienās ir pieejami ļoti daudzi līdzekļi, kas piepaceļ matu saknes. Ir pieejami gan speciāli spreji, gan maskas. Ja nekas no šī visa uzreiz nav pieejams, tad izmantojiet visparastākās matu saspraudītes. Ar to palīdzību piepaceliet slapjus matus un ļaujiet tiem izžūt. Matu saknes būs mazliet piepaceltas un neizskatīsies nedabīgi.

  1. Nepārcentieties ar matu veidošanas līdzekļiem

6

Pārlieku daudz matu veidošanas līdzekļi matus salipina kopā un padara daudz smagākus. Atcerieties, ka matu veidošanai pietiek ar valrieksta lieluma matu putām īsiem matiem, vidēja garuma matiem – vistas olas lieluma, bet gariem matiem – tenisa bumbiņas izmēra.

  1. Izveidojiet sev uz galvas māksliniecisko nekārtību

7

Gludas, akurāti veidotas frizūras ļoti bieži liek matiem izskatīties plāniem, nemaz nerunājot par apjomu. Labākais variants plānu matu īpašniecēm – nekārtība uz galvas. Pamēģineit nelielas lokas, kas brīvi piestiprinātas ar matu sprādzēm, vai arī viegli saņemtas astes. Ļaujiet iztēlei darboties!

  1. Izmantojiet sauso šampūnu

8

Sausais šampūns ir īsts glābējs tiem, kam nav laika mazgāt vai ieveidot matus, taču tīru matu rezultāts nepieciešams uzreiz. Tas noņem liekos taukus no matu saknēm un piepaceļ tās. Starp citu, sausā šampūna vietā iespējams izmatot arī bērnu pūderi – rezultāts pilnīgi tāds pats!

  1. Matus žāvējiet ar noliektu galvu uz leju

9

Matiem apjomu piešķirt var arī to žāvēšanas laikā, atliek vien noliekt galvu uz leju. Tiem, kas nevēlas darīt šādi, iespējams to darīt arī stāvus, matus ceļot vertikāli uz augšu un tad žāvējot.

  1. Izmainiet celiņu

10

Tā vietā, lai matu celiņš atrastos tieši pa vidu galvai, pamēģiniet to izveidot mazliet citādu. Ir daudz variantu – zigzags, celiņš sānos, vai arī neveidojiet celiņu vispār.

Šie ieteikumi noteikti sniegs matiem apjomu! Pamēģiniet!

Avots: adme.ru

Leave a Comment