Dažas fitoreceptes, kas iedarbīgi mazina satraukumu un spriedzi

Satraukums, nervozitāte un spriedze ir slikti padomdevēji un saspringtos brīžos vēl vairāk iztērē dārgo enerģiju. Pirms ķerties pie medikamentiem, vērts izmēģināt tautas līdzekļus!

* Sajauc piparmētras lapas (2 daļas), puplakšu lapas (2 daļas), baldriāna sakneņus (1 daļu) un apiņu rogas (1 daļu). Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm karsta ūdens, uzkarsē līdz viršanai, 20 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 3 reizes dienā.

* Sajauc baldriāna sakneņus, piparmētras lapas, kumelīšu ziedus, ķimeņu un fenheļa augļus (pa 1 daļai no katra), 2–3 tējkarotes maisījuma aplej ar glāzi karsta ūdens, uzkarsē līdz viršanai, 15 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei no rīta un vakarā.

* Sajauc apiņu rogas (2 daļas), baldriāna saknes (2 daļas), piecdaivu māteres lakstus (3 daļas), piparmētras lapas (3 daļas), 1–2 tējkarotes maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina, tad izkāš un dzer pa pusglāzei 3 reizes dienā.

* Trīs ēdamkarotes žāvētu sasmalcinātu asinszāles lapu un lakstu ieber termosā, aplej ar glāzi verdoša ūdens, 2 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā pirms ēšanas.

* Divas ēdamkarotes koriandra augļu aplej ar glāzi degvīna un nedēļu nostādina cieši slēgtā traukā. Lieto pa tējkarotei 3 reizes dienā.

Leave a Comment