Dabīgi līdzekļi pret celulītu. Tev jāzina!

Nepievilcīgie iedobumiņi uz gurniem, augšstilbiem un dibena mocījuši sievietes gadsimtiem ilgi. Attiecīgi gadu gaitā sievietes atklājušas vairākus dabīgus līdzekļus pret to.

Celulīts rodas, kad tauku kabatiņa zem ādas spiež uz saistaudiem, radot biezpiena efektu. Sievietēm ir īpaša nosliece uz celulītu, jo viņu saistaudi ir mīkstāki nekā vīriešiem.

! Lai novērstu celulītu, veiciet masāžu divreiz dienā ar sizala cimdu.

Mājas līdzekļi
Ir dažādas metodes, kā cīnīties pret celulītu, tostarp vairākas iedarbīgas lietas: kartupeļi, jūras sāls un masāžas eļļas. Bet ar mājas līdzekļiem nepietiek. Svarīgi arī ievērot diētu ar zemu tauku saturu un regulāri nodarboties ar sportu.

• Lai pagatavotu iedarbīgu masāžas eļļu, saujai efejas lapu pārlejiet 200 ml kviešu asnu eļļas un ļaujiet ievilkties divas nedēļas aizvākotā traukā siltā vietā. Nokāsiet un iemaisiet 2 pilienus rozmarīna eļļas. Ar apļveida kustībām ierīvējiet celulīta skartajās vietās katru dienu.

• Bāzes eļļai (piemēram, mandeļu eļļai) var piejaukt citas eļļas, piemēram, kanēļa, lavandas, kumelīšu, krustnagliņu, rozmarīna un sandalkoka, lai pagatavotu masāžas eļļu celulīta skartajām vietām. (Vairāk par bāzes eļļām lasiet 90. lpp).

• Kartupeļiem piemīt ievērojamas dziednieciskas īpašības, tostarp spēja savilkt saistaudus.
Lai to izmantotu, nomizojiet kartupeli, sagrieziet plānās šķēlītēs un tās izvietojiet uz ādas, kuru skāris celulīts. Apsedziet ar kokvilnas audumu un ļaujiet iedarboties 15 minūtes.

• Radiet pati savu mikstūru zemādas slāņa nostiprināšanai. 2 minūtes vāriet aptuveni 3 ēdamkarotes efejas lapu 2 litros ūdens, pēc tam nokāsiet. Samitriniet kokvilnas audumu atdzesētā šķidrumā un lieciet uz celulīta rajoniem reizi dienā aptuveni uz 20 minūtēm.

• Iedarbīgs līdzeklis ir arī jūras sāls ierīvēšana mitrā ādā. Dariet to pēc dušas, pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni.

PROFILAKSE
Diēta un sporta nodarbības ir galvenie līdzekļi cīņā pret celulītu. Pirmkārt un galvenokārt cilvēkiem, kuriem ir liekais svars, no tā jāatbrīvojas – liekais svars ir riska faktors.

• Sporta nodarbības veicina asinsriti un saglabā ādas un saistaudu stingrību. Īpaši labi palīdz nodarbības svaru zālē, un var izstrādāt īpašus vingrinājumus, lai trenētu problemātiskās vietas.

• Ierobežojiet hidrogenizētu un piesātinātu tauku, cukura un sāls lietošanu, jo tie veicina tauku un ūdens uzkrāšanos audos, kas izraisa “apelsīna miziņas” ādas efektu.

• Dzeriet daudz šķidruma, lai izskalotu toksīnus un mitrinātu ādu no iekšpuses. Ēdienkartē iekļaujiet maz tauku un daudz šķiedrvielu, kā arī zaļu dārzeņu un svaigu augļu.

Leave a Comment