Četras ļoti nozīmīgas uzturvielas menopauzes laikā

Menopauze ir fizioloģisks process un periods katras sievietes dzīvē, kas iestājas pēc menstruāciju izbeigšanās. Šajā laikā katrai sievietei jāpievērš pastiprināta uzmanība savai veselībai, kā arī tam, ko viņa lieto uzturā.

Mūsu redakcija apkopojusi četras nozīmīgas uzturvielas, kuras vajadzētu lietot ikvienai sievietei menopauzes laikā.

  1. E vitamīns. Tiek uzskatīts, ka E vitamīns palīdz mazināt karstuma viļņus, un, iespējams, aizsargā arī sirdi. Lietojiet uzturā daudz vairāk šāda veida produktus, kuru sastāvā ir E vitamīns: rieksti, sēklas, olas dzeltenumi, kviešu dīgļi. Sievietēm, kuras slimo ar cukura diabētu, iepriekš vajadzētu konsultēties ar ārstu.
  2. Kalcijs. Tas palīdz novērst osteoporozes risku. Kalciju iespējams uzņemt ar pienu un piena produktiem, sardīnēm, mandelēm, brokoļiem, kā arī ar kalciju bagātinātu sojas pienu. Lai kalcijs uzsūktos ķermenī, tam nepieciešams D vitamīns, ko var uzņemt ar saules gaismu, vai lietojot pārtikas produktus, kā sviestu, margarīnu, olas un zivju eļļu.
  3. Magnijs. Magnijs kopā ar kalciju palīdz saglabāt kaulu blīvumu. To var uzņemt ar pilngraudu produktiem, pienu un piena produktiem, tofu, riekstiem, sēklām un pākšaugiem.
  4. Fitoestrogēni. Tie spēj samazināt karstuma viļņus, aizsargā no sirds slimībām un osteoporozes. Tos iespējams uzņemt ar šādiem pārtikas produktiem: sojas izstrādājumi, linsēklas, zirņi un citi pākšaugi.

Leave a Comment