Baklažānu kotletes un ar sēnēm pildītas mēlītes. Divas receptes ar veselīgo dārzeni

Baklažānu dzimtene ir Indija. No turienes vēl pirms Kristus dārzeņi nonāca Ķīnā un Ēģiptē, bet vēlāk aizceļoja uz Itāliju, Spāniju un tā pamazām iekaroja visu Eiropu. Taču ar šīm teritorijām vien baklažānam bija par maz, un, sekojot pa pēdām Kolumbam, tas devās iekarot arī Ameriku.

Baklažānu kotletes
Nepieciešams: 1 kg baklažānu, 1 kg maltas teļa gaļas, 4 ēdamkarotes olīvu majonēzes, 4 sakultas olas, glāze pankūku miltu, 3/4 glāzes augu eļļas, sāls, melnie pipari, garšvielas

Baklažāniem nogriež astītes un vāra līdz gatavībai, pēc tam notecina caurdurī, lieko ūdeni izspiež, samaļ gaļas maļamajā mašīnā, sajauc ar malto gaļu, pievieno majonēzi, olas, garšvielas un pankūku miltus. No iegūtās masas veido kotletes, apviļā miltos un cep eļļā.

Pildītas mēlītes
Nepieciešams: 3 lieli baklažāni, 2 burkāni, 2 cieti vārītas olas, pusglāzi vārītu sasmalcinātu sēņu, 4 ēdamkarotes rīvēta siera, 3 ēdamkarotes miltu, viens sīpols, 3/4 glāzes augu eļļas, sāls un melnie pipari.

Baklažāniem novelk miziņu, gareniski sagriež plānās šķēlītēs, apviļā miltos un apcep eļļā.

Pildījumam apcep sēnes, burkānus, sīpolus, sasmalcina blenderī, pievieno sāli, piparus, rīvēto sieru un sasmalcinātas olas. Pildījumu uzliek vienam baklažāna šķēlītes galam, satin kā ruleti un sastiprina ar kociņu (var izmantot zobu bakstāmos), lai neatritinātos. Galdā pasniedz atdzesētus, apziestus ar majonēzi vai sojas mērci.

Leave a Comment