Autovadītāju ieradumi, kas bojā viņu spēkratus un patukšo maciņus – noteikti izlasiet!

Līdz ar autovadītāja stāža palielināšanos, mainās braukšanas manieres un izveidojas ieradumi, kas ne vienmēr var būt paši labākie jūsu auto. Turklāt – jo pieredzējušāks autovadītājs, jo grūtāk atradināties no šiem pieradumiem.

Mūsu redakcija ir apkopojusi pāris ieradumus, kurus vajadzētu censties izmainīt, lai neradītu liekus tēriņus vai pēcāk arī nevajadzīgas galvassāpes.

Braukšanas laikā vadītājs atspiežas pret pārnesumkārbas sviru

Ļoti daudziem cilvēkiem ir ieradums likt roku uz pārnesumkārbas sviru – tā, it kā tā būtu kaut kāda atzveltne. Neskaitot to, ka braukšanas laikā (no drošības viedokļa) abām rokām vajadzētu atrasties uz stūres, vēl šāda darbība var bojāt jūsu spēkratu. No šādas šķietami nekam nekaitīgas ikdienišķās slodzes pasliktinās ātrumu pārslēgšana.

Degvielas uzpildīšana tikai tad, kad bāka gandrīz tukša

Kad auto stāv bezdarbībā, degvielas tvertnē uzkrājas mehāniski piemaisījumi, tvertnes apakšā rodas nogulsnes. Šie netīrumi nonāk degvielas sūknī, radot kaitējumu gan tam, gan filtriem. Ziemā vispār nepieciešams atstāt kā minimums pusi bākas, lai izvairītos no liela daudzuma kondensāta uzkrāšanās. Ūdens degvielas bākā ziemā var radīt tās deformēšanos un daudzas citas nepatikšanas.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment