“Aukstā” adžika, kas nav jāvāra: ļoti garda un svaiga!

Lai pagatavotu patiešām labu un gardu adžiku, jums būs nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas un mazliet pacietības.

Sastāvdaļas:

  • 4 kg tomātu
  • 1,5 kg paprikas
  • 3 čili pipari
  • 200 g ķiploku
  • 200 ml 9% etiķa
  • 2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana:

Papriku un tomātus nomazgājiet un pēcāk nosusiniet. Gan no paprikas, gan no čili iztīriet sēklas. Ķiplokus attīriet no miziņām. Visas sastāvdaļas lieciet gaļas maļamā mašīnā, tad pielejiet klāt etiķi un sāli.

Visu rūpīgi pārmaisiet un ļaujiet adžikai stundu atpūsties. Pēc stundas vēlreiz visu pārmaisiet, pēc tam lieciet tīrās stikla burciņās.

Adžiku uzglabāt vēsā vietā.

Labu apetīti!

Avots

Leave a Comment