Atslābinošu vannu receptes visiem ādas tipiem. Izbaudi!

Ilga, mierpilna vannošanās ir veids, kā atveldzēt, mitrināt un dziedināt ādu, tāpēc izmantojiet šo lielisko atslābināšanās paņēmienu. Kad vannošanās galā, noteikti lietojiet ādas mitrinātāju.

Pirmkārt, nosakiet savu ādas tipu. Sausai un taukainai ādai vajadzīga atšķirīga pieeja, un tādu prasa pat normāla āda.

NORMĀLA āda
• Atveriet poras ar vannas līdzekli uz jogurta bāzes. Sablendējiet 1 porciju jogurta bez piedevām, 1 ēdamkaroti medus, 2 ēdamkarotes mandeļu eļļas un 1 vaniļas pupiņu, kas vispirms samalta blenderī. Pievienojiet 10 pilienus apelsīnu eļļas un iejauciet vannas ūdenī.

• Uzmundriniet ādu ar skuju piedevu vannai. Piepildiet ievārījuma burku līdz divām trešdaļām ar skujām, pievienojiet jūras sāli tādā daudzumā, lai burka būtu pilna, tad pielejiet ūdeni līdz malām. Ļaujiet ievilkties siltā vietā divas nedēļas, katru dienu spēcīgi sakratot. Ielieciet 2 ēdamkarotes šī maisījuma audekla maisā un pievienojiet vannas ūdenim.

• Palutiniet sevi ar vaniļas dušas želeju. Sajauciet 100 ml neitrāla šampūna bez smaržas, 50 ml silta ūdens, šķipsniņu sāls un 15 pilienus vaniļas eļļas.

TAUKAINA āda
• Sagatavojiet paniņu vannu, pievienojot ūdenim maisījumu no 1 litra paniņu, 4 citronu sulas un 4 kārtīgām saujām piparmētru lapu.

• Nomieriniet ādu ar auzu miltu vannu. Sajauciet 250 g auzu miltu, sauju svaigas salvijas un piparmētru lapu, kā arī 10 pilienus citrona eļļas audekla maisiņā vai vecās, tīrās zeķubiksēs. Lieciet maisiņu vannas ūdenī, mazgāšanās laikā to reizēm paspaidot.

• Uzmundriniet ķermeni ar nostiprinošu dušas želeju. Sajauciet 250 ml dušas želejas bāzes (pieejama skaistumkopšanas produktu piegādes vietās vai tiešsaistē) ar 10 pilieniem ģerāniju un 10 pilieniem citrona eļļas un pa 5 pilieniem rozmarīna, kadiķa un salvijas eļļas.

NOBRIEDUSI & sausa āda
• Padariet ādu zīdaini maigu ar vannas eļļu, kas pagatavota no 50 ml mandeļu eļļas, 10 pilieniem greipfrūtu eļļas un 5 pilieniem citrona un 5 pilieniem apelsīna eļļas.

• Paguliet lavandas eļļā. Pārlejiet sauju kaltētu lavandas ziedu ar ūdeni, vāriet 5 minūtes, tad nokāsiet. Pievienojiet 2 ēdamkarotes medus un pa 1 ēdamkarotei saldā krējuma, paniņu un olīveļļas un pielejiet vannas ūdenim.

Lai atslābinātos, pavadiet 20 minūtes vannā, kuras temperatūra zemāka par 36-38 °C.

Leave a Comment