Atbrīvoties no sliktā holesterīna bez zālēm ir vieglāk nekā vari iedomāties

Ir virkne produktu, kas neļauj holesterīnam uzsūkties un veicina tā izvadīšanu no organisma. Tādi, piemēram, ir pākšaugi (zirņi, pupas, lēcas), dārzeņi, augļi, kas satur ūdenī šķīstošās šķiedrvielas (pektīnu, līmvielu).

Rādītājs, pēc kura var spriest par pektīnu daudzumu augļos un ogās, ir želejas veidošanās, tos vārot. Daudz pektīna ir plūmēs un ābolos. No āboliem pat tiek iegūts pektīna pulveris, ko var nopirkt aptiekā un lietot (pa 5–15 g) kā pārtikas piedevu holesterīna līmeņa pazemināšanai.

Holesterīnu izvada arī līmviela, ko satur graudaugi, tāpēc ieteicama maize no rupja maluma miltiem, putraimi, neslīpēti rīsi.

Vāra 5 minūtes, tad izkāš un pielej vārītu ūdeni līdz sākotnējam tilpumam. Izdzer vairākās reizēs dienas laikā pusstundu pirms ēšanas.

Kosu laksti
* Ņem 20 g žāvētu lakstu, aplej ar glāzi verdoša ūdens, 20 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/2–3/4 glāzes 3 reizes dienā pēc ēšanas.

Krūkļa miza
* Ņem 3 daļas krūkļa mizas, 3 daļas nātru lapu, 2 daļas piparmētras lapu, 1 daļu kalmju sakņu un 1 daļu baldriāna sakņu. Visu sajauc, 2 ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, vāra 10 minūtes, tad izkāš. Zarnu trakta darbības regulēšanai dzer pa pusglāzei 2 reizes dienā.

Leave a Comment