Asinis šķidrināt – laba doma. Bet tikai dabīgiem līdzekļiem!


Daudzi šim mērķim lieto aspirīnu, kas nav tas labākais variants, jo šis medikaments (tāpat kā daudzi citi) diez ko nepatīk kuņģim. Tāpēc medikamentu vietā vēlamāk izmantot dabīgos līdzekļus.

Asinis šķidrinošs efekts piemīt īpašām vielām – kumarīniem (ar ko bagāti ir citroni un ārstniecības amoliņš), kā arī citronskābes un salicilskābes sāļiem.

Citronskābi un tās sāļus lielā daudzumā satur citrusaugļi, dzērvenes, brūklenes, aprikozes, apelsīni, greipfrūti, bet salicilskābe un tās sāļi ir vīnogās, ķiršos, plūmēs, aveņu ogās un dzinumos, kazenēs, meža zemenēs, nedaudz mazāk – ābolos un ķirbjos.

Ja dienā pēc izvēles apēd glāzi jebkuru minēto ogu vai 2 citronus (tos var sagriezt gabaliņos un apkaisīt ar cukuru vai pārliet ar medu, var pievienot tējai vai vienkārši ūdenim), bez aspirīna var pilnīgi droši iztikt.

Savukārt pavasarī, kad parādās pirmie zaļumi, var gatavot salātus no gārsas jaunajām lapiņām. Papildus 3–4 reizes dienā dzer pa pusglāzei ārstniecības augu uzlējumu.

* Līdzīgās daļās sajauc ārstniecības amoliņa lakstus, kliņģerīšu un pļavas āboliņa ziedus, asinssārtās vilkābeles un mežrozīšu paaugļus, visas meža zemeņu daļas. Divas ēdamkarotes sasmalcinātā maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 10 minūtes karsē ūdens peldē, stundu nostādina siltā vietā, tad izkāš.

Uzmanību! Šo maisījumu nedrīkst lietot smagu nieru slimību gadījumā.

Leave a Comment