Ārstējamies ar sīpolu. Noder pat ļoti nopietnu slimību gadījumā!


“Vajadzīgs sīpols vai ķiploks!” Tā ir pirmā doma, kas iešaujas prātā, kad radušās aizdomas, ka esam saaukstējušies. Un nekļūdāmies, jo parastais sīpols tiešām spēj palīdzēt, turklāt ne tikai atbrīvoties no iesnām, bet arī daudz nopietnākos gadījumos.

Šis populārais dārzenis, kas vienmēr ir pa rokai, izmantojams aterosklerozes, hipertonijas, insulta ārstēšanai un profilaksei. Inhalācijas ar sīpolu ieteicamas gripas, angīnas, tonsilīta, bronhīta un plaušu tuberkulozes gadījumā. Lokāli to lieto, ja radušies strutojoši ādas iekaisumi. Ar to vien sīpola izmantošanas iespējas nebeidzas, tāpēc šo sarakstu varētu turpināt vēl un vēl.

Lasi vēl: Kā ārstēt dažādas kaites ar sīpoliem un zaļajiem lociņiem

Sīpols palīdz pat pret tādu nopietnu slimību kā katarakta
* Līdzīgās daļās sajauc sīpola sulu ar medu vai arī viena vidēji liela sīpola sulu iemaisa glāzē vārīta ūdens un pievieno maisījumam vienu deserta karoti dabīgā medus. Pilina acī pa 1–2 pilieniem 2–3 reizes dienā, un redze saglabāsies.

Pret hepatītu
Pret hepatītu īpaši populāras ir šādas receptes.
* Caur sietu izberž 300 g sīpolu, pievieno 4 ēdamkarotes žāvētu un pulverī saberztu parasto cigoriņu lakstu, 100 g medus, 0,7 litrus sausā vīnogu baltvīna un, periodiski sakratot, 20 dienas nostādina tumšā vēsā vietā. Pēc tam izvilkumu izkāš un lieto pa 1–2 ēdamkarotēm 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Nākamajā lapā lasi vairākas ārstnieciskas receptes ar sīpola “piedalīšanos”!

Leave a Comment