Ar ko lai aizvieto olivjē salātus? Piecas lieliskas receptes

Salāti ar mandarīniem

2

SASTĀVDAĻAS

  • 100 g lociņu
  • 100 g mandarīnu daiviņu
  • 1 ābols
  • 100 g fetas siera
  • 50 g grauzdiņu
  • 50 g riekstu
  • 50 g salātlapu
  • 1 avokado

MĒRCES SASTĀVDAĻAS

  • 50 g olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzāmetiķa
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarote piparu

PAGATAVOŠANA

  1. Ābolus un avokado sagrieziet kubiciņos, zaļumus, sīpolus un salātlapas sasmalciniet.
  2. Nelielā bļodiņā sajauciet kopā visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.
  3. Sajauciet kopā visas salātu sastāvdaļas. Pirms pasniegšanas, salātus aplejiet ar sagatavoto mērci.

Olu salāti

3

SASTĀVDAĻAS

  • 12 olas
  • 50 g zaļo lociņu
  • 100 g paprikas
  • 200 g tomātu
  • 3 ēdamkarotes sinepju
  • 50 g krējuma vai grieķu jogurta
  • 1 ēdamkarote vīna
  • ¼ tējkarotes paprikas
  • ½ tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa

PAGATAVOŠANA

  1. Cieti novāriet olas, sagrieziet tās kubiciņos un lieciet lielā bļodā.
  2. Tomātus un papriku sagrieziet kubiciņos un pievienojiet vēl klāt arī sasmalcinātos lociņus.
  3. Pagatavojiet mērci: nelielā bļodiņā sajauciet krējumu, sinepes, etiķi, vīnu un garšvielas.
  4. Sajauciet kopā visas salātu sastāvdaļas. Ēdienu samaisiet neilgi pirms tā pasniegšanas.

Pupiņu un šķiņķa salāti

4

SASTĀVDAĻAS

  • 200 g konservētu pupiņu
  • 1 sīpols
  • 1 svaiga paprika
  • 3 tomāti
  • 150 g šķiņķa
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes vīna etiķa
  • 50 g olīveļļas

PAGATAVOŠANA

  1. Nelielā bļodiņā sajauciet sasmalcinātus sīpolus, etiķi, sāli un cukuru. Ļaujiet maisījumam vismaz stundu nostāvēt.
  2. Papriku, tomātus un šķiņķi sagrieziet kubiciņos. Sajauciet šīs sastāvdaļas ar sīpoliem un pupiņām.
  3. Pirms ēdiena pasniegšanas pievienojiet ēdienam olīveļļu.

Itāļu salāti

5

SASTĀVDAĻAS

  • 400 g makaronu (varat izvēlēties arī krāsainos)
  • 150 g rīvēta siera
  • 200 g olīvu
  • 200 g peperoni desas

MĒRCES SASTĀVDAĻAS

  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 3 ēdamkarotes balzāmetiķa
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ tējkarote piparu

PAGATAVOŠANA

  1. Vāriet makaronus tik ilgi, līdz tie būs pilnībā gatavi. Noskalojiet tos ar aukstu ūdeni.
  2. Sasmalciniet desu un lieciet to klāt olīvām, rīvētajam sieram un makaroniem.
  3. Nelielā trauciņā sajauciet kopā visas mērces sastāvdaļas.
  4. Salātiem pievienojiet tieši pusi mērces, tad kārtīgi pārmaisiet un lieciet salātus nostāvēt vēl divas stundas ledusskapī.
  5. Pēc norādītā laika pievienojiet salātiem atlikušo mērces daļu, visu kārtīgi samaisiet.

Dalieties arī ar citiem gardēžiem!

Leave a Comment