7 produkti, kurus kategoriski aizliegts sasaldēt

Daudzi uzskata, ka labākais veids, kā ieekonomēt līdzekļus, ir iepirkt produktus vairumā un pēc tam tos visus sasaldēt. Tādā veidā ne tikai tiek ieekonomēta nauda, bet vienmēr mājās tiek nodrošināts ēdiens. 

Mūsu redakcija aicina savus lasītājus uzzināt, kurus produktus labāk nevajadzētu sasaldēt. Šodien mēs esam apkopojuši septiņus.

Augļu un dārzeņi, kuru sastāvā ir daudz ūdens. Melones, selerija, gurķi un salātu lapas nevajadzētu sasaldēt, jo tad tās kļūst vecas, atūdeņojas un zaudē savu garšu.

Piena produkti: krējums, piens, sviests un jogurts saldēšanas laikā vienkārši saslāņosies. Tieši tādēļ iesakām šos produktus turēt tālāk no saldētavas.

Mīkstie sieri. Ar cietajiem sieriem ir pilnīgi pretēji, jo tos droši var uzglabāt saldētā veidā. Diemžēl brinza, mīkstie sieri un biezpiens šādam nolūkam nav paredzēti.

Cepti produkti. Sasaldēti ceptie ēdieni zaudēs savu garšu, aromātu un visas citas ēdiena labvēlīgās īpašības, tādēļ labāk izvairieties no ceptu ēdienu sasaldēšanas.

Mērces. Jebkuras mērces, kuru gatavošanas laikā to biezināšanai tika izmantoti milti vai kukurūzas ciete, sasaldēšanas laikā sāks slāņoties.

Gatavi makaronu izstrādājumi. Ja jūs sasaldēsiet jau pagatavotus makaronus, pēc atsaldēšanas tie garšos kā gumija.

Avots: golbis.com

Leave a Comment