16 etiķetes noteikumi, kurus pārkāpjam teju katru dienu

7

Pats galvenais ir cienīt citam citu! To mums visu dzīvi māca. Ja esat labi audzināts cilvēks, tas nozīmē, ka neradāt neērtas un nepatīkamas situācijas apkārtējiem, kā arī protat paši sevi parādīt sabiedrībā.

Mēs pastāstīsim, kādas etiķetes normas mūsdienās tiek pārkāptas. Noteikti pārbaudiet, vai arī jūs tās nepārkāpjat!

 

Sabiedrībā pieņemtas etiķetes normas

Kādas smagas kļūdas mēs pieļaujam?

  1. Jūs nepareizi aplaudējat

Ar plaukstām aplaudēt nepieciešams vienā līmenī ar krūtīm. Nekad nedrīkst aplaudēt savas sejas priekšā, kur nu vēl kāda cita cilvēka sejas priekšā.

  1. Jūs negraciozi sēžaties automobilī

No sākuma apsēdieties uz sēdekļa un tikai tad skaisti un eleganti ieceliet kājas auto. Šādā veidā izskatīsieties daudz estētiskāk un novērsīsiet iespēju sasist galvu pret auto virsbūvi. Ja apavi ir ar sniegu, pirms kāju iecelšanas salonā, kārtīgi nokratiet kājas no sniega.

  1. Jūs mulsināt svešus cilvēkus

Nevajadzētu ilgi un uzkrītoši skatīties virsū svešiem cilvēkiem, jo tas ir ļoti nelāgs žests. Noteikti nevajadzētu apspriest šī cilvēka ārējo izskatu ar draugu, pat tad, kad šis cilvēks tiešām izskatās savādi.

  1. Jūs lietojat sviestu vai džemu pa taisno no koplietojamiem traukiem

Kā vajadzētu rīkoties? No sākuma uzlieciet nelielu daļiņu sviesta vai mazliet džema uz sava trauciņa, un tikai tad apsmērējiet maizi ar tiem. Tas arī viss! Kādēļ tā ir daudz pareizāk un pieņemamāk? Jo tādā veidā kopējā ēdienā neiebirst maizes drupačas.

Lai uzzinātu pārējos 12 punktus, šķir nākamo lapu!

Leave a Comment