10 ēdieni, kurus var izmantot arī kā dabiskos ādas kopšanas produktus

Brīnišķīga āda ir kaut kas tāds, ko vēlamies iegūt mēs visi, bet dažreiz var būt grūti ko tādu sasniegt. Ādas kopšanas līdzekļi var būt dārgi un tiem var būt vesela kaudze blakusefektu. Bet, ja nu mēs teiktu, ka ir pavisam vienkārši risinājumi, kas ir gan lēti, gan dabīgi? Aizmirstiet par krēmiem un ziepēm.

Tā vietā koncentrējieties uz ēdieniem, kas var padarīt jūsu ādu spožāku. Neesat īsti pārliecināti, ar ko sākt? Mēs esam sastādījuši sarakstu ar ēdieniem, kas ir pierādījuši savu efektivitāti ādas barošanā un aizsargāšanā. Lasi tālāk un tu redzēsi, kā tos var izmantot. Iespējams, tu būsi pārsteigts par to, ko uzzināsi!

  1. Banāni
    Banāni ir lielisks risinājums ādas mitrināšanai, jo tajos ir augsts kālija saturs. Banānos ir ļoti daudz vitamīna B, kas palīdz cīnīties ar novecošanu.
  2. Medus
    Medus ir bagāts ar antioksidantiem, kas var ne tikai attīrīt ādu, bet arī aizsargāt no kaitīgajām baktērijām. Tu vari iepliķēt medu sejā, lai radītu masku, ļaut tai ievilkties pāris minūtes, un tad nomazgāt. Āda būs mīkstāka un izskatīsies spožāka.
  3. Papaija
    Papaiju dēvē par dabīgu risinājumu ādas attīrīšanai. Tajā ir ļoti daudz vitamīni A un C, kas palīdz aizsargāt ādu no kaitīgajiem UV stariem un pasargā to no krunciņām un rievām.
  4. Ābols
    Ābolā ir ļoti daudz vitamīna C. Tās ir labas ziņas jūsu ādai, jo šis minerāls strādā, lai stiprinātu jūsu ādu un padarītu to elastīgu. Āboli var arī novērst brīvo radikāļu ražošanu, kas izraisa priekšlaicīgas novecošanās pazīmes. Tu vari vai nu ēst ābolu katru dienu, vai arī izmantot ābolu sulu un smērēt to uz savas sejas. Ļauj tai 10 minūtes ievilkties, pēc tam nomazgā.
  5. Tumšā šokolāde
    Tumšajā šokolādē ir daudz antioksidantu, kas baro un mitrina ādu. Cilvēki, kuri regulāri lieto šokolādi, mazāk cieš no ādas sausuma. Maza šokolāde gabaliņa apēšana dienā var uzlabot vispārējo ādas stāvokli.
  6. Olas
    Olu ēšana vai olu maskas lietošana uz sejas ir ļoti noderīga. Olas ir lielisks vitamīna A avots, kas palīdz bojātai ādai pašai sevi saārstēt. Ja tu esi pamanījis, ka tavai ādai ir vajadzīgs ilgs laiks, lai atkoptos, tad tev vajadzētu lietot vairāk olas.
  7. Bietes
    Vēlies atbrīvoties no blāvas sejas? Pamēģini bietes. Bietes ir lielisks veids, kā palielināt skābekļa daudzumu asinīs un tikt vaļā no atkritumiem šūnās. Glāze biešu sulas var padarīt tavu ādu spožāku.
  8. Burkāni
    Ja tu vēlies ātri “uzpucēt”ādu, pamēģini ēst vairāk burkānus. burkānos ir daudz vitamīns A, kas palīdz atbrīvoties no rievām un krunciņām.
  9. Virziņkāposti
    Virziņkāposti ir lielisks luteīna un zeaksantīna avots. Šīs barības vielas absorbē brīvos radikāļus, kas var bojāt tavu ādu. Nemaz nerunājot par to, ka virziņkāposti ir lielisks vitamīnu A un C avots, kas palīdz barot un mitrināt tavu ādu.
  10. Rozmarīns
    Ja tu meklē kādu lielisku zālīti, kas var palīdzēt tavai ādai, tad nemeklē tālāk par rozmarīnu. Tāpat kā citas zālītes, rozmarīnā ir daudz antioksidantu, kas palīdz tikt pie veselīgas ādas. Tas var arī pasargāt tavu ādu no saules kaitīgās ietekmes.

Kuri pārtikas produkti kļūst par tavas skaistuma ēdienkartes sastāvdaļām? Padalies ar draugiem, lai redzētu, ko izvēlēsies viņi.

Avots: remedydaily.com

Leave a Comment